#imv #blogg #done

Tall sier jo som kjent ikke alt, men kan allikevel være interessante som et utgangspunkt for videre diskusjon og analyse. Jeg har derfor brukt litt tid på å sette meg inn i regnskaper, budsjetter og rapporter denne uken. Dette er nok ikke så interessant for folk flest, men nøkkeltallene, her eksemplifisert med året 2011, sier ihvertfall litt om størrelsen på instituttet:

Publikasjonspoeng24
Masterprogram1
Bachelorprogram1
Emner68
Faste vitenskapelige årsverk18,9
Stipendiater11,1
Administrative årsverk8
Budsjett38 millioner
Ekstern finansiering24%
Forskningsprosjekter med ekstern finansiering7

Er IMV stort eller lite?

IMV er det minste instituttet ved Humanistisk fakultet (HF), men er et stort musikkvitenskapelig institutt. Vi pleier å skryte av at vi er det største musikkvitenskapelige instituttet i Norden, og blant de største i Europa. Dette kommer vel helt an på hva man måler (budsjett, ansatte, studenter, forskningsproduksjon, osv.), og bildet kompliseres litt av at det er stor overlapp mellom aktiviteten som skjer på de rent musikkvitenskapelige instituttene rundt omkring og det som skjer på konservatorier og musikkhøgskoler. Uansett er det ikke tvil om at vi er av de større musikkvitenskapelige universitetsmiljøene i internasjonal sammenheng, og med en rekke store forskningsprosjekter. Jeg kommer til å blogge mer om alle disse prosjektene i tiden fremover.

En ting som jeg vet at vi ikke er gode nok på ved IMV, og som jeg ønsker å forbedre i tiden fremover, er vår synlighet på nettet. Jeg ser at det er behov for at alt det spennende som skjer hos oss blir synlig i en mye større grad enn det er i dag. Denne bloggen er bare en liten brikke i en mer langsiktig satsning på å øke synligheten ved instituttet i årene fremover.

Hva mener Google?

Et lite forsøk på å finne noen (høyst diskutable) tall om IMVs størrelse kan være å ta en titt på søkeresultatene hos Google. Her er det ikke så relevant å se på instituttnavn, ettersom de har hatt en tendens til å endre seg over tid. IMV het for eksempel IMT (Institutt for musikk og teater) da jeg begynte å studere her. Men det er interessant å se hvor synlige vi er ved å søke på ordet musikkvitenskap og Oslo:

Til sammenligning kan vi se at våre svenske og danske hovedstadskolleger har følgende synlighetsgrad hos Google:

Jeg vet ikke hva som er grunnen til at svenskene har et så skyhøyt tall, og heller ikke hvorfor danskene har et skyhøyt tall når man søker på engelske betegnelsen musicology:

Fra et vitenskapelig perspektiv kan det også være relevant å se på hva Google Scholar vet om oss. Den plukker jo som kjent bare opp vitenskapelig produksjon (om enn mest engelskspråklig). Bildet vi da ser, igjen eksemplifisert ved de skandinaviske hovedstedene, er som følger:

Nå er jo musicology et ord som har blitt vanskelig å bruke i slike søk på grunn av albumet til Prince med samme navn (se f.eks. effekten hos Google Trends, men det burde strengt tatt gi samme utslag for de skandinaviske hovedstedene.

Min oppsummering av tallene jeg har sett på så langt er at det skjer veldig mye spennende og bra ved IMV om dagen, men vi må rett og slett bli mer synlig. Derfor vil kommunikasjon og synlighet være noe jeg kommer til å legge stor vekt på å forbedre i tiden fremover.