I dag begynner jeg som Instituttleder ved Institutt for musikkvitenskap (IMV) ved Universitetet i Oslo. En av tingene jeg nevnte eksplisitt i søknaden min var at jeg skulle opprette en egen blogg for å informere om og diskutere pågående prosesser ved instituttet. Jeg er derfor veldig glad for å kunne poste denne meldingen på min første arbeidsdag.

Denne bloggen er ment å være en personlig kanal for å formidle inntrykk fra min instituttledergjerning. Jeg vil skrive om smått og stort: antagelig en god dose fagpolitikk og universitetspolitikk, men også historier om interessante møter med studenter, spennende konserter, og livlige fagdiskusjoner. Det blir tekster, bilder, lyd og video, noen ting som er gjennomarbeidet, og andre som bare er på et skissestadium. Slik vil denne bloggen være komplementerende til den mer generelle informasjonen som presenteres på IMVs nettsider. Jeg håper at bloggen også kan fungere som en arena for dialog og innspill, både fra interne og eksterne personer. Kom derfor gjerne med kommentarer til de ulike temaene jeg tar opp.

Jeg har i mange år hatt en engelskspråklig blogg, primært rettet mot internasjonale kolleger innnen musikkteknologi og musikkognisjon. Målet er å fortsette å poste på den bloggen fra tid til annen, selv om jeg regner med at arbeidsdagene mine blir ganske annerledes som instituttleder enn som forsker. Akkurat hvordan jeg kommer til å fordele publiseringen mellom de to bloggene mine, får tiden vise. Noen ting vil antagelig passe å publisere begge steder, om enn i noe omarbeidet form, men i det store og hele regner jeg med at de vil utfylle hverandre fint.

Jeg kan avslutte med å liste opp noen inspirasjonskilder til denne instituttlederbloggen, noen (norske) forskere, universitetsledere og næringslivsledere som på forskjellig måte klarer å holde trykket oppe med interessante kommentarer og analyser (i alfabetisk fornavnsrekkefølge):

  • Anita Krohn Traaseth, Adm. direktør i HP Norge
  • Curt Rice, Prorektor for forskning og utvikling ved Universitetet i Tromsø
  • Jill Walker, Professor i digital kultur ved Universitetet i Bergen, viserektorkandidat og tidligere instituttleder
  • Morten Dæhlen, Dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO
  • Ole Petter Ottersen, Rektor ved Universitetet i Oslo